TAI CHI-LÄRARE


Klas Larsson har en djup kunskap om Tai Chi Chuan och Qi Gong med mer än 30 års erfarenhet. Han har undervisat professionellt sedan 1984 i en mängd olika sammanhang och på skolan han grundat, Svenska Tai Chi Chuan Institutet. Med sin erfarenhet och omfattande utbildning hos en klassisk mästare är han en av Sveriges mest kompetenta och kvalificerade lärare.

Klas Larsson har med sin långa erfarenhet och långvariga studier av Tai Chi Chuan, med utbildning i kinesisk medicin och kinesiska språket, utvecklat en kunskap om de olika aspekterna av Tai Chi som innefattar hälsa, filosofi och kampkonst. Han har också förmågan att framställa detta på ett pedagogiskt och tydligt sätt, så att det är givande både för nybörjare och för avancerade.

Sedan 1984 är han elev till en av världens främsta Tai Chi-mästare, Tung Kai Ying, tredje generationens mästare, välkänd både i Asien och i västvärlden och med skolor världen över. Mäster Tungs farfar, Grandmaster Tung Ying Chieh, var en berömd elev till Yang Cheng Fu, som utformade den långsamma Tai Chi Chuan vi ser över hela världen idag. Den kallas Yang-stilen efter honom och hans släkt, som förde Tai Chi Chuans tradition fram till vår tid.

Tung-familjen för vidare Yangs Tai Chi oförändrad och oavkortad. Samtidigt lär man ut Tung-stil Tai Chi, snabbform och den gamla Wu-stilen. Dessutom lär man ut Tai Chi vapenformer, svärd, sabel, stav och lans, samt många olika Qi Gong övningar. För Tung-familjen har självförsvarsaspekten av Tai Chi alltid varit en integrerad del, och de är berömda för sina färdigheter i kampkonst.

Klas Larsson undervisar Tai Chi Chuan i denna tradition, nära dess källa och ursprung så att det ger något för alla, såväl nybörjare som erfarna.